top of page
Topp

Volontärer

Vill du bli volontär?

Betydande delar av vårt samhälle bärs upp av människor som ger engagemang och tid ideellt för att bidra med något viktigt för andra. Kanske finns det en hemlighet i att engagemang också ger något viktigt tillbaka. Hyllie Park har i sina kärnvärden formulerat en vision för både medarbetare och volontärer, att ”alla ska få bli del av ett sammanhang som präglas av hjärta och tanke”. Nedan finner du en del av de sammanhang där det finns möjlighet att bidra och vara delaktig. Du väljer givetvis själv i vilken omfattning du kan ge av din tid.

Erikshjälpen secondhandbutiker i Malmö och Åkarp

Hyllie Park bedriver två secondhandbutiker i samverkan med Erikshjälpen. I våra butiker har vi behov av volontärer på både vardagar och lördagar. Allt vi säljer i butikerna kommer från våra fantastiska givare som antingen lämnar i butik eller får saker hämtade med våra lastbilar. Arbetsuppgifterna som volontär är mångskiftande, allt från att sortera och plocka fram varor, montera och snygga till möbler, hämta och lämna möbler med våra minilastbilar, finnas i vårt café eller arbeta med försäljning med mera.  Allt vårt överskott går till arbeten i Sverige och andra länder med särskild betoning på barn i behov av stöd av olika slag. 

Läs mer på https://erikshjalpen.se/second-hand/volontar/

Kontakt

Magdalena Kvesic
magdalena.kvesic@hyllieparkresurs.se
Telefon 073-985 66 56

Tillbaka till toppen

 

Språkcafé för sfi-studerande på Hyllie Park Folkhögskola
Folkhögskolan har sfi-verksamhet i Malmö, Simrishamn, Kristianstad och Göteborg. Till den verksamheten kommer också volontärer för att ge språkträning och samtala på svenska med de studerande. Vi har alltid behov av ytterligare volontärer som har möjlighet att delta regelbundet eller vid enstaka tillfällen. Språkcaféerna organiseras i Malmö av lärare både på dag- och kvällstid. 

Bli språkvän till en eller flera sfi-studerande. Vill du bjuda hem eller bjuda en sfi-studerande på en utflykt?

Kontakt

Elisabet Mörnerud, sfi-rektor
elisabet.mornerud@hylliepark.se
Telefon 070 745 7372 

 

Kontaktperson för Språkcafé torsdagar i Malmö

Birgitta Rasmusson, pastor
birgitta.rasmusson@hylliepark.se
Telefon 073-352 00 30

Tillbaka till toppen

 

Fritidsgård för mellanstadiet

Hyllie Park Kyrkan bedriver en fritidsgård för grundskolans årskurs 4-6 på tisdagseftermiddagar.

 

Kontakt
Hanna Linneby, barn- och ungdomsledare
hanna.linneby@hylliepark.se
Telefon 070 147 25 23

 

Extra vuxen i grundskolan
Tänk om du finns som vill komma och vara en vuxen förebild för våra barn i grundskolan. En extra morfar, farfar, mormor eller farmor för barnen. Det finns många uppgifter som kan kräva en extra hand, t.ex. läxhjälp, rastvakter eller matvärdar. Hör av dig till rektor för att se hur ditt engagemang skulle kunna uttryckas.

Kontakt

Maria Weibull, rektor 
maria.weibull@hylliepark.se
Telefon 0790-981761

Tillbaka till toppen

Erikshjälpen
Språkcafé
Fritidsgård
Grundskola
bottom of page