top of page
Topp

Volontärer

Vill du bli volontär?

Betydande delar av vårt samhälle bärs upp av människor som ger engagemang och tid ideellt för att bidra med något viktigt för andra. Kanske finns det en hemlighet i att engagemang också ger något viktigt tillbaka. Hyllie Park har i sina kärnvärden formulerat en vision för både medarbetare och volontärer, att ”alla ska få bli del av ett sammanhang som präglas av hjärta och tanke”. Nedan finner du en del av de sammanhang där det finns möjlighet att bidra och vara delaktig. Du väljer givetvis själv i vilken omfattning du kan ge av din tid.

Erikshjälpen secondhandbutiker i Malmö och Åkarp

Hyllie Park bedriver två secondhandbutiker i samverkan med Erikshjälpen. I våra butiker har vi behov av volontärer på både vardagar och lördagar. Allt vi säljer i butikerna kommer från våra fantastiska givare som antingen lämnar i butik eller får saker hämtade med våra lastbilar. Arbetsuppgifterna som volontär är mångskiftande, allt från att sortera och plocka fram varor, montera och snygga till möbler, hämta och lämna möbler med våra minilastbilar, finnas i vårt café eller arbeta med försäljning med mera.  Allt vårt överskott går till arbeten i Sverige och andra länder med särskild betoning på barn i behov av stöd av olika slag. 

Läs mer på https://erikshjalpen.se/second-hand/volontar/

Kontakt

Magdalena Kvesic
magdalena.kvesic@hyllieparkresurs.se
Telefon 073-985 66 56

Tillbaka till toppen

 

Hyllie Park Äldreboende

Hyllie Park Äldreboende har 34 lägenheter fördelade på tre hus/avdelningar. Vår anställda Kultur- och aktivitetssamordnare ansvarar främst för att ordna återkommande gemensamma aktiviteter på vardagarna, t.ex. gruppgymnastik, Bingo, gudstjänst, sång och musik, trädgårdsklubb m.m. Läs gärna våra veckoprogram på hemsidan - här kan det finnas behov av volontärer som vill hjälpa till.

...och vi har fler förslag på möjliga volontärsuppdrag på äldreboendet:

"Cykelpilot" som tar med någon på cykelutflykt, frukostvärd/-värdinna i ett hus lördag eller söndag då vi inte har några måltidsbiträden i tjänst, gläd oss med sång och musik - alltid mycket uppskattat!, promenadvän, trädgårdshjälp både på den enskildes uteplats och i vår gemensamma köksträdgård, spela schack, lös korsord, handarbeta eller läs något med någon, återkommande individuella besök hos någon som du lär känna lite mer - kanske fika eller äta tillsammans i den enskildes lägenhet (eller i vårt allrum, efter överenskommelse med aktivitetssamordnaren).

 

Hyllie Park Kyrkan har också en Väntjänst som brukar bidra med bland annat högläsning, sångstunder/musikcafé på sommaren samt hjälpa enskilda äldre att ta sig till och från gudstjänsten i kyrkan.

Kontakt

Karin Strindlöv Carlsson, verksamhetschef                                                 

karin.strindlovcarlsson@hylliepark.se                                                         

Telefon 040 37 59 26                                                                                       

 

Maria Hartikainen, kultur- och aktivitetssamordnare

maria.hartikainen@hylliepark.se

Telefon 073 183 99 00

 

Kontaktperson för väntjänst
Birgitta Rasmusson, pastor
birgitta.rasmusson@hylliepark.se
Telefon 073-352 00 30

Tillbaka till toppen

 

Språkcafé för sfi-studerande på Hyllie Park Folkhögskola
Folkhögskolan har sfi-verksamhet i Malmö, Simrishamn, Kristianstad och Göteborg. Till den verksamheten kommer också volontärer för att ge språkträning och samtala på svenska med de studerande. Vi har alltid behov av ytterligare volontärer som har möjlighet att delta regelbundet eller vid enstaka tillfällen. Språkcaféerna organiseras i Malmö av lärare både på dag- och kvällstid. 

Bli språkvän till en eller flera sfi-studerande. Vill du bjuda hem eller bjuda en sfi-studerande på en utflykt?

Kontakt

Elisabet Mörnerud, sfi-rektor
elisabet.mornerud@hylliepark.se
Telefon 070 745 7372 

 

Kontaktperson för Språkcafé torsdagar i Malmö

Birgitta Rasmusson, pastor
birgitta.rasmusson@hylliepark.se
Telefon 073-352 00 30

Tillbaka till toppen

 

Fritidsgård för mellanstadiet

Hyllie Park Kyrkan bedriver en fritidsgård för grundskolans årskurs 4-6 på tisdagseftermiddagar.

 

Kontakt
Hanna Linneby, barn- och ungdomsledare
hanna.linneby@hylliepark.se
Telefon 070 147 25 23

 

Extra vuxen i grundskolan
Tänk om du finns som vill komma och vara en vuxen förebild för våra barn i grundskolan. En extra morfar, farfar, mormor eller farmor för barnen. Det finns många uppgifter som kan kräva en extra hand, t.ex. läxhjälp, rastvakter eller matvärdar. Hör av dig till rektor för att se hur ditt engagemang skulle kunna uttryckas.

Kontakt

Maria Weibull, rektor 
maria.weibull@hylliepark.se
Telefon 0790-981761

Tillbaka till toppen

Erikshjälpen
Äldreboende
Språkcafé
Fritidsgård
Grundskola
bottom of page