top of page

Mikael Järlestrand med storband - 2 september

Mikael Järlestrand uppträder med The South Sweden Big Band på Hyllie Park!

När: 2 september, 19:00

Var: Hyllie Park Kyrkan, Elinelundsvägen 55, Malmö

Fri entré, men biljett krävs. Kontakta Barnmissionen på 040-689 30 40 (måndag-fredag, 09:00-15:00)

Storbandskonserter till förmån för Barnmissionens arbete!


Två konserter med Mikael Järlestrand & The South Sweden Big Band går av stapeln inom kort: torsdagen den 2 september i Hyllie Park-kyrkan, Malmö och lördagen den 4 september i Missionskyrkan, Värnamo.


The South Sweden Big Band är ett sammansatt storband som kom till för en CD-inspelning 2010. Under 2011 gjordes turnéer i Sverige och Norge. Nu 10 år senare ges två konserter, i Malmö och Värnamo, till förmån för Barnmissionens arbete.

Sånger ur den andliga sångskatten i nya arrangemang gjorda av fem medlemmar i bandet Ola Hedén, Vincent Nilsson, Christoffer Wallin, Claus Sörensen och Sven Fridolfsson.


Medlemmarna i bandet är annars med i kända storband som Danmarks Radio Big Band, Tolvan Big Band, Bohus Big Band. Flera medlemmar i The South Sweden Big band var med i den kristna fusiongruppen Salt på 80/90-talet.

Mikael Järlestrand är sångsolist både på CD-skivan från 2010 och nu på konserten och med sig har han gästsolisterna Maggie Bergman och Bo Wallenberg. Maggie Bergman som är uppväxt i Värnamo och nu arbetar som musiklärare och freelancemusiker i Malmö. Bo Wallenberg är till vardags generalsekreterare för Barnmissionen och medlem i den populära sånggruppen Tre Barytoner.


Barnmissionen är en biståndsmission som arbetar i över 20 länder där det största insatserna är på Filippinerna och i Ukraina. Under konserten kommer detta biståndsarbete att belysas. Hela biljettintäkten från konserten går till Barnmissionens arbete. Mikael har rest och samlat in pengar för Barnmissionen i många år och tycker det är härlig att få kombinera detta ändamål, att ge folk hopp och den hjälp de behöver, med den andliga sångskatten förpackad i storbandsmusik.


Konserten i Malmö spelas in av Kanal 10 och kommer att sändas i början av nästa år.




Comments


bottom of page