Leva hela livet - på Hyllie Park

Särskilt Boende för somatisk vård. Totalt 34 lägenheter fördelade på tre avdelningar: Vitsippan, Blåsippan och Gulsippan.

Ligger i ett naturskönt parkområde i sydvästra Malmö cirka 1,5 km från Hyllie Station.

96 % nöjdhet med helheten i nationella brukarundersökningar (genomsnitt de senaste fem åren).

Tidigare Ramavtal med Malmö stad. Via avtal med Kommunförbundet Skåne har nu alla skånska kommuner möjlighet att teckna placeringsavtal, om det finns ett biståndsbeslut om Särskilt boende för den enskilda individen.

Drivs av Hyllie Park Kyrkans verksamhetsbolag Hyllie Park Diakoni AB

Med plats för tro

Den kristna tron och människosynen är grunden för hela vår verksamhet.

Vi ser till hela människan och vill erbjuda stöd och hjälp inom alla de olika områden som livet och hälsan påverkas av. Begreppet hälsa kan delas in i tre huvudkategorier – fysisk, psykisk och existentiell. Existentiell hälsa innefattar bland annat områden eller företeelser som hoppfullhet, harmoni och inre frid, förundran, personlig tro och övertygelse. På Hyllie Park Äldreboende vill vi att din tro och övertygelse ska få vara en naturlig del av livet, även när du åldras. Vi erbjuder sammanhang där tro och traditioner respekteras och bejakas och där du får möjlighet att uttrycka och samtala om livsfrågor och tro.

Vår kurator och Hyllie Park Kyrkans omsorgspastor erbjuder besök och samtal. Gudstjänst firas varje vecka inne på äldreboendet, för den som vill vara med. Vi har också en särskild tjänst som kulturell och social samordnare.

I samarbete med Judiska församlingen anordnas ibland Shabbatmåltider och samkväm. Vi är öppna för att också förmedla kontakt med andra trosinriktningar.

Lägenheter med terrass

I lägenheten på ca 32  kvm ingår vårdsäng och installation för taklift, trinettkök med vask, kokplattor och kylskåp, rymligt badrum med dusch, samt garderober.

Varje lägenhet har egen uteplats och runt boendet finns asfalterade promenadvägar i en naturskön parkmiljö. Du möblerar med egna tillhörigheter och präglar lägenheten så att du känner dig hemma.

Mat och måltid

Varje hus har ett gemensamt rum som är både vardagsrum, kök och matsal. Här serveras varje dag tre huvudmål; frukost, middag och kvällsmat, samt tre mellanmål. Om man önskar kan man alltid välja att äta i sin egen lägenhet istället.

All mat som serveras på Äldreboendet tillagas av vår kock i äldreboendets eget kök. Vi eftersträvar hög andel ekologiska och närproducerade råvaror, och tillagning görs på plats. Vi har på så vis full koll på råvaror och hantering och i förlängningen även på vad våra matgäster får i sig. Att få god, vällagad och näringsriktig mat är en viktig del i ett gott liv.

Det händer hela livet...

Vi vill medverka till att du som flyttar hit förblir så självständig som möjligt. Det du inte klarar själv får du hjälp med.
på Hyllie Park äldreboende arbetar undersköterskor, kock och måltidsbiträden, lokalvårdare, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator. Läkare kommer varje vecka för att tillsammans med sjuksköterskan gå igenom eventuella medicinska frågeställningar. Läkaren kan också göra hembesök för att träffa dig, om det finns behov av det. Vi har avtal med tandläkare och tandhygienist, frisör och fotvårdsspecialist som kommer när det finns behov av det.

Varje hyresgäst har en undersköterska som sin individuella kontaktperson som har ett speciellt ansvar för att sätta sig in i just dina behov, och för äldreboendets kontakt med anhöriga och närstående. Tillsammans upprättar ni en Genomförandeplan som innehåller all nödvändig information om dig som person och dina behov.

Varje vardag erbjuds en eller flera aktiviteter i grupp: till exempel högläsning, bingo, gudstjänst med gemensamt fika, musikunderhållning och sitt- och balansgympa två gånger i veckan. Skapande samt hjärngympa och frågesport brukar också återkomma varje vecka. Vi har en trädgårdsklubb, och periodvis erbjuds besök av vårdhund.

Varje söndag ges möjlighet att delta i Hyllie Park Kyrkans gudstjänst – i kyrkan (på området) eller på storbildsskärm via webb-sändning.

Vi ordnar gemensamma fester: fest med tema från olika länder, födelsedagsfirande, Nobelfest, julfest, midsommarfirande och fest när vi tycker att det finns anledning att fira något för att förgylla livet.

 

Fakta om Äldreboendet

Vården sker enligt ett upphandlat avtal med Kommunförbundet Skåne. Här finns vår presentation på Malmö Stads hemsidor.

Här finns länkar till enkätundersökningar av Hyllie Park Äldreboende:

Socialstyrelsens enkät

Vi är medlemmar i Almega -Vårdföretagarna och har därigenom kollektivavtal med Kommunal, Vårdförbundet och Vision.

Verksamheten drivs av Hyllie Park Kyrkans verksamhetsbolag Hyllie Park Diakoni AB. Detta bolag driver även en förskola, en grundskola och sköter områdets fastighetsförvaltning.

Lokalerna till Hyllie Park Äldreboende ägs av Hyllie Park Äldreboende AB.